Kur'an-ı Kerim » Türkçe » Kitaplar » Sünnete Göre Hareket Etmek, Farzdır
Sünnete Göre Hareket Etmek, Farzdır
Yazan : Abdulaziz b. Abdullah b. Baz
Çeviren : Muhammed Şahin
Yayınlayan : İslami İşler, Vakıflar, Davet ve İrşad Bakanlığı
Source : http://www.islamhouse.com/p/827
Rastgele Kitaplar
- Mekke ve Medine'den HutbelerHer Cuma günü Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevî'nin minberlerinden okunan hutbelerin Türkçe çevirisidir.
Yazan : Bir Grup Âlim
Gözden geçiren : Muhammed Şahin
Çeviren : İsmail Yaşa
Yayınlayan : http://www.islah.de web sitesi
Source : http://www.islamhouse.com/p/204920
- Ehl-i Sünnet ve On İki İmamBu kitapta, asılsız şiâ kaynaklı rivâyetlerin yanında on iki imam hakkında seçilmiş en sağlam rivâyetleri bulacaksınız.
Yazan : Seyfullah Erdoğmuş
Gözden geçiren : Muhammed Şahin
Yayınlayan : Kitap ve Sünneti İhya Yayınları
Source : http://www.islamhouse.com/p/79188
- Ehl-i Sünnet ile Şiâ Arasındaki İki Zıt TabloEhl-i Sünnet ile Şiâ Arasındaki İki Zıt Tablo: Bu kitap, sakin, bilimsel ve mezhep taassubundan tamamen uzak bir şekilde, Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in üzerinde bıraktığı ve terbiye ettiği eseri, mübârek sahâbe neslini açıklamaktadır. Yine, Şiâ'nın genel olarak gördükleri olumsuz farklı bakış açılarının sebebini ve tarih boyunca müslüman ve gayr-i müslim tarihçilerin adâlet ve fazîletlleri hakkında şâhitlik ettikleri bu seçkin nesil hakkında yazmış oldukları şeyleri açıklamaktadır. Ayrıca bu kitap, Şiâ'nın, sahâbe -Allah onlardan râzı olsun- hakkındaki bakışlarının mantıklı ve doğru olup-olmadığına karar vermeyi selim bir basîret sahibi okuyucuya bırakmaktadır.
Yazan : Ebu'l-Hasen en-Nedevi
Gözden geçiren : Muhammed Şahin
Çeviren : İsmail Yaşa
Yayınlayan : http://www.islah.de web sitesi
Source : http://www.islamhouse.com/p/329731
- Fıkıh Usulü-
Source : http://www.islamhouse.com/p/988
- İnsanların Önemsemediği, Sakınılması Gereken HaramlarBirçok insanın hafife aldığı sakınılması gereken haramlar: Kıymetli okuyucu, İslâm şeriatında haram olduğu sâbit olan ve Kur'an ve sünnetten delilleriyle açıklanan birçok haramı, bu kitapta bulacaktır.Bu haramlar, günümüzde müslümanlar arasında yaygın ve işlenir hâle gelmiştir. Bu durumu, Allah Teâlâ'ya havâle ederiz.
Yazan : Muhammed Salih el-Muneccid
Çeviren : Muhammed Şahin
Yayınlayan : Rabva İslâmî Dâvet Bürosu - Riyad/S. Arabistan
Source : http://www.islamhouse.com/p/783












